tirsdag 31. mai 2011

Julegave i mai :)

Denne måneden ble det uglevotter til julegaveposen min. Synes dette mønsteret en helt fantastisk skjønt! Det heter "Give a hoot" og er gratis!!
 Ugleknappeøynene er fra knappelageret, det var forresten garnet også :)
Kommer sterkere tilbake med mer blogging i helgen! Og det er jo i morgen alt! Deilig!

søndag 22. mai 2011

Anbefales!

Jeg er liksom litt på etterskudd..... Leste ferdig denne for en liten stund siden og den anbefales på det varmeste! Hvis du er glad i bøker med parallelle historier i ulike tidsepoker som flettes sammen er denn midt i blinken:)
Jeg fortsatte like godt med en bok til av samme forfatter. Denne kom vel egentlig først, men det har jo ikke noe å si! Fin denne også :) Og jeg har heldigvis noen hundre siden igjen å kose meg med:)

Ønsker alle en fin uke!

Deilige sokker!

Sokker er ikke min favoritt greie å strikke, synes rett og slett det er litt kjedelig. Så når Anne på Landet reklamerte med sokkesamstrikk heiv jeg meg rundt. Det er altså en god stund siden disse var ferdig strikket, men ikke ferdig blogget ;) Sokkene ble lange og deilige!
 Jeg strikket begge sokkene parallellt, så når jeg var ferdig, så var jeg faktisk ferdig :) Skal helt klart benytte meg av samme metode neste gang!
 Jeg lærte med til og med noe nytt, forsterket hel :) det neste jeg har som mål å lære meg når det gjelder sokker, er å strikke tå-opp sokker.
 Ikke så veldig lett å ta bilde av egen fot.....
Garn: Regia World "ball"color 4-fädig
Mengde: ca 90 g
Pinner: 2,5
Mønster: finner du her.


Nå har det begynt å regne her, men jeg har alt rukket frokost og luftetur med venner med småbarn, veldig koselig! Nå blir det nok litt bok og strikking i sofaen! 
Ha en fortsatt fin søndag!
Hyggelig om du legger igjen en hilsen når du titter innom :)

fredag 20. mai 2011

Fredagsglede....

På vei hjem fra jobb i dag gikk jeg innom favorittbutikken min på Grorud, Kreatrine klær og interiør! Der er det bare så utrolig mye fint! Har lenge ønska meg et av fatene hun lager, og i dag slo jeg til! Dette fatet hat stått i butikken en stun og jeg har sett på det mange ganger, synes det er så søtt med skåla på toppen!

Er det ikke fint?


Glder meg til å bruke det til servere f.eks vafler, så kan jo syltetøyet være i skåla på toppen :) Eller hva m å pynte med en bomst øverst?


Håper du også har en fin fredag!


Jeg skal kose meg i sofaen!
Nyt kvelden!

tirsdag 17. mai 2011

Hurra for 17.mai!

Håper alle har hatt en fin dag :)
 Under kan du se 17.mai "sløyfa" mi. Den hekla jeg i fjor etter mønster fra Pickles.
Jeg er veldig fornøyd med den!
Drops har også noen oppskrifter på slike.
 Den eneste 17.mai pynten jeg har (det er kanskje ikke så vanlig med så mye pynt til denne dagen forresten) er denne 17.mai dama. Vi lagde slike med elevene i fjor. Måtte lage en selv også, synes den er riktig så søt!

Da er det 1 år til neste gang.
Jeg har hatt en rolig feiring i år, med hyggelig kaffebsøk hos en god venninne og familien :)

Ønsker alle en fin innspurt på uka!

mandag 16. mai 2011

Til en god kollega :)

For snart 2 uker siden gikk en av mine gode kolleger ut i svangerskapspermisjon. Da syntes jeg det var på sin plass med en liten gave. Det ble disse tøflene, siden hun skal tøfle rundt hjemme i et års tid :)
 Mønsteret er fra Strikkeboka av Gerd Fjellanger. Og garnet er også denne gangen fra det utømmelige lageret!


søndag 15. mai 2011

Hvitt.....

Jeg har hatt 2 slike svarte lysestaker hengende i gangen min siden jeg flyttet inn. Men svart er liksom ikke min greie lenger..... Sa da drar man på Jernia, kjøper en boks spraylakk, finner en tom pappkasse på jobb som man sniker med seg hjem, og vips har man et lite prosjekt på gang!

Helt genialt å ha en pappkasse å spraye nede i, da blir ikke alt hvitt!

 Men når de kom opp på veggen igjen ble det helt hvitt... Ja, ja kan jo ha lys i andre farger da! Mye mer fornøyd med lysestakene nå iallefall!

onsdag 4. mai 2011

Julegave for april......

Ja, jeg er ute litt i seneste laget.... Den har jo egentlig vært ferdig et par dager også... Her kommer den altså, julegaver for april :)
Nok en julegavehals, strikket i Nepal fra restelageret :)
Fortsatt fin uke til dere alle!

mandag 2. mai 2011

Til ei lita tulle

Rundt meg er det for øyeblikket utrolig mange bebiser som melder sin ankomst! Sjarmøren som fikk monsterbuksa har akkurat blitt storebror, og da må jo lillesøster utstyres med strikkegave!
Denne lillesøstra fikk jakke, lue og sokker. Alt er strikket i BabyAlpaca Silk fra Drops, hamstert inn noen nøster når det var salg i januar. Nå er det salg på Drops garn igjen, og det varer hele mai, så jeg skal nok ha meg litt garn ja.....
 Jakka er fra Nøstebarnboka, jakke med rundfelling. Den er strikket med dobbelt garn.
Ble inspirert av Monstermønster som strikket en slik en i vinter en gang. Tror til og med fargene er de samme.... Brukte også tipset hennes om å strikke icord kant og bruke den til å lage knappehull med, synes det ble veldig fint! Så takk for inspirasjon og tips :)
Hvis du søker opp icord på youtube finner du maaaaaange filmer der du kan lære å strikke det :)

Ønsker alle en fortsatt fin uke :)

søndag 1. mai 2011

Deilige Larkollen :)

Jeg er så heldig å ha noen venner som har kjøpt seg hus, og har flyttet til Larkollen. det vil jo si at jeg nesten har hytte der :) I følge sønnen deres har jeg eget rom også, at det til å begynne med var vaskerommet får så være, nå er jeg uansett oppgradert til "pynterommet", hvor han nå har fått det navnet fra :)
 I går var det så godt som sommer og vi kunne gå lang tur langs sjøen! Utrolig deilig! Flotte strender ikke bare til sommers bruk dette. Jeg er ikke helt klar til å starte badesesongen enda må jeg innrøme;)
 På fjøresjø kan man faktisk gå helt til Danmark! Ja, for det er det denne øya heter :)
Håper du også har hatt en deilig helg!