mandag 31. oktober 2011

Oktober-julegaver

I morgen er det 1.november og da er det jo lov å begynne å tenke på jula. Jeg har liksom tenkt på jula helt siden januar jeg da.
Denne måneden ble det hele 5 gaver i julegavekurven. 2 sett med kjøkkenkluter denne måneden også.
Og ikke mindre enn 3 par tovede tøfler. Her står de på rekke og rad til tørk på badegulvet.
 Det ene paret fikk pynt heklet og påsydd før toving, var litt spent på hvordan det skulle gå. her ser du resultatet og det ble jo bra :)
 Et par fikk påsydd knapper til pynt.

 Dette paret fikk også påsydd knappepynt.

 Så da får jeg bare håpe at de som er tiltenkt disse gavene til jul blir fornøyde :)

søndag 30. oktober 2011

Et evighetsprosjekt....

For leeeeenge siden så jeg et strikke teppe på Husfliden i Molde som bare var fantastisk fint. Jeg kjøpte både mønster og garn og satte igang. Det skal strikkes i striper, 7 stk. En stripe er ferdig og nr 2 på pinnene. Det er 1 1/2 år siden jeg startet, og det tar nok ei stund før jeg kommer i havn....
 Her er den første stripa. De fleste rutene er ensfargede, og så er det noen innimellom med litt mønster på. Når teppet en gang langt inn i fremtiden er ferdig strikket og montert, skal det toves i maskin. Det kommer til å bli deilig og varmt å krype under, om noen år ;)
 Nå blir det liggende til julegaveproduksjonen er i havn!
God søndag til deg som titter inn :)

fredag 28. oktober 2011

Imponert....

Pappa imponerer meg stadig. Jeg vet jo at han er flink men hendene, men denne gangen synes jeg han virkelig slo til! Naboen hos foreldrene mine har noen hester, han rir ikke men kjører med vogn. Oppe på låven sin hadde den samme naboen funnet den gamle kjerra som hørte til på gården. Han hadde tenkt å ta den i bruk til hestene han har nå, men kjerra var råtten og ikke til å bruke. Det eneste som var brukbart var hjulene.
 Den kjære naboen vet selvfølgelig råd, han går til min far og spør om han kan reparere den gamle kjerra. Pappa ser at det ikke er noen vits i, og lager like godt en ny, med den gamle som modell.
Her ser dere resultatet. Ganske så imponerende spør du meg!
 Både tre- og metallarbeid har han gjort selv.
 Hjulene ble sendt til en hjulmaker som har lagt gummi utenpå de gamle hulene. Da bråker det mindre og så blir det en litt mer behagelig kjøretur.
 Blir ikke du også litt imponert?
Jeg har så absolutt ikke lagt strikkinga og heklinga på hylla, det er bare det at det mangler den siste finishen på ganske så mye.... Skal se om jeg får gjort noe med det i løpet av helga :)

Fredag er studiedag for meg, og nå er det lunsjpause. Noen timer med lesing og oppgaveløsing og så er det helg :) Regner med det flere enn meg som synes fredag er en fin fin dag!!

torsdag 20. oktober 2011

En deilig dag på jobb :)

I dag har jeg hatt en super dag på jobb :) Tur med elevene med kanopadling!
 Skolen vår er så heldige å ha fått tildelt  turer med FRIGO, friluftssenteret i Gamle Oslo. De stiller med med 2 turveiledere og det utstyret som trengs. Denne gangen ville vi gjerne ha mulighet til å padle kano. Vi har mange elever som ikke får være med på slike aktiviteter uten gjennom oss.
 Vi var i tillegg så heldige å få sol!
 Og så må vi jo selvfølgelig brenne bål og grille pølser!


Håper du også har hatt en fin jobbdag :)

onsdag 19. oktober 2011

Baby uggs

I går var jeg på besøk hos ei venninne som fikk tvillinger for 3 uker siden. De to skjønne små har mange som kan strikke, så jeg benyttet anledningen til å kjøpe gave. Men greide ikke å holde meg når jeg så disse utstilt i vinduet til Tjorven garn på Majorstua.
 Rett og slett baby uggs!!
 Synes fargene ble ganske så fine sammen.
 Disse er heklet i Mitu fra Rauma
Håper de kan holde to små varm på føttene i vinter.


Da var det onsdag alt og allerede halvveis til helg igjen :)

søndag 16. oktober 2011

Sauer er ålreite dyr :)

På høstferie hos foreldrene mine hadde jeg disse naboene, ja de er naboer i ordets rette forstand siden de tilhører naboen til foreldrene mine.
 Synes sauer er hærlige der de står å tygger og ser deg dypt inn i øynene, så lenge du ikke kommer for nærme, da snur de rumpa til og rusler motsatt vei :)
 For ikke å snakke om alt det garnet det skal bli av ulla til disse her!!

God søndag til deg :)

onsdag 12. oktober 2011

Sy-glede :)

Til jul i fjor sydde jeg noen slike varmeputer. Men så ble det ingen til meg selv...
Nå har jeg fått sydd en til meg selv også!
 Varmeposen er fylt med ris og kan varmes i mikrobølgeovn i 3-4 minutter, eller i stekovnen på 100 grader i 10-15 minutter. Det lukter litt risgrøt, men den er utrolig deilig på litt stive og ømme skuldre og nakke :)
 Jeg har sydd innerposen av ubleket lerret, Innerposen kan tas ut slik at yttertrekket kan vaskes.
Yttertrekket er sydd av lin. Hjertet er av et gammelt sengesett fra barndommen :)
 Har sydd på borrelås i enden av ytterposen til lukking.
Denne kommer til å bli mye brukt :)

søndag 9. oktober 2011

Endelig ferdig :)

Det har gått litt trått med lesinga i det siste, selv om boka på nattbordet har vært helt fantastisk nydelig :) Kanskje jeg har vært redd for at den skulle ta slutt?? Nå er den iallefall ferdig lest, og den kan anbefales på det aller varmeste! Som de andre bøkene til Kate Morton er den bare helt nydelig.
To historier fra to ulike tidsepoker som på forunderligvis fletter seg sammen gjennom bokens 624 sider. Det er nok helt klart en "damebok", en bok til drømme seg litt bort i :)
Så da er det bare å vente på at Kate Morton kommer med en ny bok! I mellomtiden skal jeg prøve å få lest noen av alle de andre bøkene jeg har på vent.....

tirsdag 4. oktober 2011

Høstferie!

 Høstferie er en fin ting :) Jeg tilbringer noen feriedager litt utenfor Molde hos foreldrene mine. I går var det ganske fint vær, det vil si ikke så veldig mye regn. Så jeg og mamma var på en bytur. Fikså lyst å vise dere fortauet utenfor en av byens blomsterbutikker. Ingunn Haukebø som driver denne butikken er utrolig flink til å pynte opp i bybildet til glede for alle :) Er det ikke flott?
Og tror du jammen ikke at litt lenger bort i gata har Molde fått sitt eget strikke tre :) 
Kan bli glad av mindre enn dette på en litt grå høstdag :)


Ønsker deg en fin dag :) 
Her er det skikkelig gråt og trist ute i dag, så da er det bare å finne på noe hyggelig innendørs :)