søndag 7. november 2010

It runs in the family.....

Kanskje ikke så rart at jeg er glad i å lage ting med hendene siden jeg har en pappa som produserer slike skjønnheter som dette! Etter at han sluttet med kyr på gården har han gjort om halve fjøsen til snekkerverksted, der har han alle mulige maskiner og koser seg i timer hver dag.

Dette er et lite skrin der lokket henger fast på den ene siden.
Under ser du en nøstepinne, lappen du ser henger på en en forklaring på hva en nøstepinne er, faktisk en nyttig ting for oss som strikker :) Bare les under bildet.

 "Nøstepinner har vært brukt i Norge i lang tid. Kvinnene strikket når de hadde en ledig stund - også når de gikk. Problemet da var hvor de skulle gjøre av nøstet. For å løse dette problemet nøstet de garnet opp på en pinne og gjørde fast den ytterste enden ved å tre den under noen vindinger. Så trakk de pinnen ut, fastet nøstet på en nøsteklavesom ble hengt på beltet og trakk ut den innerste enden av nøstet. tråden kunne så trekkes ut etter behov. Nøstepinner i forskjellige utforminger ble ofte brukt som forlovelsesgave. Anhanget på denne utgaven skal forestille en hengelås som skal si at forholdet dem imellom var sikkert som lås. Jentas forbokstaver ble skåret inn på to sider av låsen og årstallet på de to andre. Guttens forbokstaver ble skåret inn i enden av pinnen"

Skrinet du ser under her er av den typen som ble brukt som matskrin, altså en tidligere form for Tupperware :)


Håper du har hatt en fin helg!

4 kommentarer:

 1. Man ser jo hvor du har arvet det kreative fra ja. Pulsvantene har vært i bruk allerede.Ha en fin uke på jobb, så sees vi til helgen:-)

  SvarSlett
 2. Så skjønne ting pappaen din tryller frem - gøy med reproduksjoner av gammel historie!
  HIlde

  SvarSlett
 3. Det var utruleg flotte ting! Kor kjekt han må ha det når han held på.:) Eg ser du har laga mykje fint i det siste også! Mange heldige julegåvemotakarar.:)
  Ha ein fin kveld!

  SvarSlett
 4. Kan din kjære far lage slike nøstepinner/nøsteklaver for salg?

  SvarSlett