fredag 30. desember 2011

Og høyt i toppen...

Jeg er vokst opp på gård, med bestemor i "kårenden" av huset. Fra jeg var ganske liten var det alltid jeg som fikk pynte treet inne hos Bestemor. Jeg syntes hun hadde så utrolig mye fin pynt! Mye av pynten hun hadde var gammel, og ikke slik pynt vi hadde på vårt juletre. Spesielt var det noen engler hun hadde som jeg syntes var utrolig nydelige. Jeg synes enda jeg kan høre bestemor når jeg tar opp disse fra julepynt kassen: 
"englan ska henge i toppen på trea".
Etterhvert ble det slik at jeg fikk en av hver av disse englene, og de henger alltid i toppen på juletreet hjemme hos foreldrene mine. De er kanskje ikke vakre sammenlignet med dagens julepynt, men for meg er ikke treet ferdig pyntet uten at disse to er med.

Og for dem av dere som måtte lure: jada, foreldrene mine har gått til innkjøp av kunstig juletre.......
Har du noe pynt som bare må frem til jul?

3 kommentarer:

 1. Kjempefine englar! Ja, det er alle dei fine minna som gjer jula god! Eg har kulelenker som berre MÅ vera på juletreet, ei frå heimen min og ei frå svigers - nett like!

  Alt godt for det nye året til deg!

  Marian

  SvarSlett
 2. Den nederste engelen har jeg også - arvet fra Farmor :-) Pen er den nok ikke for det store flertallet, men det er nok ikke utseende, men barndomsminnene som avgjør skjønnheten :-)
  Hilde

  SvarSlett
 3. Åååå, den siste engelen der hadde vi hjemme i barndomshjemmet mitt også. Pynt har minner i seg, og for meg er det helt uaktuelt å følge "mote" når det gjelder julepynt... her hos oss følger vi hjertet :)
  Takker så mye for året som har gått og all inspirasjon jeg har fått gjennom å lese bloggen din. Ønsker deg et riktig godt og kreativt nytt år! Klem fra meg :)

  SvarSlett