lørdag 30. juli 2011

Mmmmmmm........ Ripsgele.....

Noe av det beste med denne tida av sommeren er bærene! Jeg har vært hos foreldrene mine på nord-vestlandet en stund, og her er det en gammel hage med et par store gamle ripsbusker.

Buskene har mer enn nok bær til både oss og trosten.
Denne uka samarbeidet jeg og pappa om bærplukkinga, og så lagde jeg deilig ripsgele :)
Gryta full med bær til å begynne med, men når bærene har kokt er den bare halvfull.
Avsiling av safta over natta,
og så et nytt oppkok med sukker,
før glassene ble fylt,
så er det bare å vente...... Blir geleen stiv???
Den ble stiv, og smakte kjempegodt!!
Synes fargen på ripsgele er helt fantastisk.

torsdag 28. juli 2011

Noe vakkert å se på

Jeg er ikke helt klar for å blogge om strikking og andre hverdagslige sysler enda, jeg føler liksom at hele landet er inne i en boble om dagen. Egentlig håper jeg vel at boblen skal sprekke og at det viser seg at alt bare har vært en grusom drøm.
 En vakker solnedgang kan være en form for terapi. Slike solnedganger er jeg ikke forunt i Oslo, men hos foreldrene mine forekommer det slike nydelige kvelder som dette. Disse bildene er tatt for noen dager siden, før lille Norge ble litt annerledes enn før.

I Molde har Rosepiken virkelig levd opp til navnet sitt denne uken. Hun har blitt det stedet der blomster legges ned og lys blir tent.
Varme tanker til dere som er innom hos meg :)

søndag 24. juli 2011

Et lys.....

..... i vinduskarmen i kveld .....
.... for de som er drept, for alle deres pårørende og alle de som var tilstede i Oslo og på Utøya.....

torsdag 14. juli 2011

On the road.....

Tror dere ikke at kameraet mitt fant det for godt å takke for seg nå midt i ferietida... :-( Disse bildene er derfor tatt med I-phonen min. Men jeg kan love at det ganske sporenstreks skal bli kjøp nytt kamera!!

Etter å ha drevet med utvidet hotellvirksomet i en 2 roms leilighet i et par ukers tid, var det på tide å legg hotellvirsomheten på is for en stund og vende nesen nordvest over. Når man kjører langs E6 er det en del merkelig å se. f.eks på Sjoa Mat og bensin, synes navnet er helt fantastisk! De kunne faktisk kalt seg Sjoa mat, klær, bensin og suvernirer ;-) Dette er vel så godt som det nærmeste men kommer et godt gameldags samvirkelag.
Ikke nok med butikken, men rundt finnes en hel liten park av forskjellige enormt store figurer skjært ut i tre!


 Når dette er det jeg ser ut av frontruta på bilen vet jeg at jeg nærmer meg :) Ingenting er flottere enn å komme ned Romsdalen og møte disse fjellene! Særlig på en solskinnsdag.
 Vel fremme hos mor og far er det første som møter meg far som komme opp fra laksenota. Dette er bare en liten brøkdel av fangsten!! En kveld hadde far og naboen fått totalt 60 kg fisk i nota!!!!!! Det skal bli mange gode middager det! Og ikke minst den aller beste røykelaksen som finnes :)
 I dag har jeg brukt et par timer på denne. Når omtrent 2 mål med plen skal klippes er det greit med en slik en. Selvfølgelig er det John Deere ;) Men jeg har ikke Felleskjøpdress :)
I dag har solen varmet, krysserfingre for at den gjør det noen dager til!
Og joda jeg har strikka en del,men det var det derre kameraet som svikta meg da..... Det kommer etterhvert!
Håper det er litt sol der du befinner deg også!

lørdag 2. juli 2011

Tid til å lese :)

Noe av det beste med ferie er at det gir god tid til å lese bøker :) Har en hel liten bunke jeg håper å pløye meg gjennom i løpet av sommerferie ukene! Denne hadde jeg jo begynt på for en stund siden, ble ferdig med den for et par dager siden. Utrolig flott bok. Kate Morton skriver godt synes jeg. Liker godt at hun fletter flere historier sammen, fortid og nåtid.
Nå er jeg jeg i gang med en helt annen type bok, nemlig den siste til Jo Nesbø, Gjenferd. Godt å variere sjanger innimellom :) Så blir det nok mer Kate Morton etterpå, En svunnen tid ligger på vent :)
Hva liker du å lese?