onsdag 30. november 2011

Advent og julebakst

 Det er tid for å finne frem adventslysene igjen, synes ikke det er lenge siden sist.....
Denne gangen ble adventstaken slik, mulig den forandrer seg litt, tror jeg skal finne meg noe mose å legge runt, og kanskje noen kongler.
 Har vært en tur å funnet meg noen små grantrær, satt dem i potte inne. Det ble riktig så koselig :)
 Ved siden av "juletreet" mitt står en liten nissekar. Han har fulgt meg siden jeg var liten. Han var i sin tid en gave fra en nabo. Er ikke jul før denne karen har kommet frem :)
 I ettermiddag har jeg bakt julekaker på skolekjøkkenet sammen med en gjeng gode kolleger. Vi bakte hvert vårt slag, og når vi var ferdige var det 6 slag i boksene:)
Ingen sak med dugnads-julebakst :)
Nå blir det en liten prøvesmak!

tirsdag 22. november 2011

Space invaders

Nok en gave er lagt i haugen med julegaver. Denne gangen en Space invader lue. Den er fra samme luehefte som denne lua. Mønsteret er laget av Arne og Carlos og du kan finne det i mønsterhefte nummer 234 fra Dalegarn. Synes dette Space invader mønsteret er veldig morsomt.
Det blir nok enda ei slik lue som dette i julegavebunken :)
Gøy med mønsterstrikk!

søndag 20. november 2011

Nye bekjentskaper

I går var jeg på Lillestrøm på Hjem & hobby og Kunst & håndverksmessa.
Mye å se på, litt nye ideer, mye å bruke penger på, men også en del jeg stusser over at folk i det hele tatt får solgt.... Det er vel slik at det er greit vi har forskjellig smak :)
Etter å ha snirkla meg rundt og tittet i ganske mange boder fant jeg til slutt Projo sin bod :) Har bare lest om dem hos noen av dere andre bloggere. Jeg kunne helt klart ha lagt igjen mye mer penger hos dem, men greide å begrense meg til 2 hesper med Malabrigo sock. Dette er et nytt bekjentskap for meg. Synes fargene var helt nydelige :) Og så så mykt og godt garnet er!! Gleder meg til å teste det ut, men først må jeg bli ferdig med julegave strikkinga....
 Jeg kjøpte også med meg litt refleksgarn. Skal teste det ut på noen votter, eller kanskje en lue? Det er jo helt genialt å kunne strikke eller sy refleksen inn i sånne plagg!
God søndag til deg :)

søndag 13. november 2011

Strikkefasthet, hva er det????

Det er ikke alltid like lett det der med strikkefasthet..... Spesielt når man til stadighet finner det for godt å strikke med annet garn, med helt annen strikkefasthet enn det som står i oppskriften..... Noen ganger går det helt fint å regne om, men andre ganger gjør det ikke det....
For en liten stund siden skulle jeg strikke en rullegenser fra Nøstebarnboka av noe restegarn i babyull. Genseren skulle være sånn ca 2 års størrelse. Jeg regnet om maskeantall og satte igang å strikke. Etter ei stund ante det meg at det var noe som ikke stemte... Jeg målte vidden på genseren og så at det stemte med 6 års størrelse!!!! Siden jeg ikke er noe stort fan av opprekking og så starte på nytt (det blir gjerne ikke noe på nytt), var det å tenke litt nytt. Hva med en tunika i steden? Felle inn litt i sidene sånn at det ble litt mer passe størrelse?? Som tenkt, så gjort. Og her er resultatet.
 Ble igrunnen ganske fornøyd til slutt :) Hvilken størrelse det er, nei det aner jeg virkelig ikke......
"Rulletunika" med rillekanter nederst på ermer og bol strikket i diverse rester av babyull og mer eller mindre vellykkede tilpasninger :)
 Prosjekt nr 2 der jeg skulle prøve meg med noen rester til å strikke en djevlelue endte opp med djevlelue til voksen.... Kanskje det blir julegave til noen som trenger en lue? Eller kanskje jeg rekker den opp. Akkurat nå får den ligge litt!
Ha en fin søndag!
Jeg skal prøve få til et vellykket strikkeprosjekt i løpet av dagen :)

lørdag 12. november 2011

Litt i overkant kanskje?

Å velge tannkost ut fra at mønsteret på skaftet ser ut som det er strikka?


Uansett stilig :)
Ha en fin lørdagskveld!

fredag 11. november 2011

Torsdagslykke.....

I går var det salma sashimi med ponzusaus etter oppskrift fra Trines matblogg. Den er bare fantastisk god!!! Hvis du er glad i sushi må du bare prøve denne! Enkelt er det også :)
Med et glass god riesling vin til blir det mer som en liten fest :)
God fredag til deg! Den aller beste av alle dager!!

lørdag 5. november 2011

Tenn lys.....

Hva er vel koseligere på en grå høstdag enn å tenne levende lys og krype opp i sofaen med strikketøyet :)
Mumiehuset har fått ny plass i vinduskarmen.

 Ny hvit lysestake er kjøpt inn hos Kremmerhuset.
 Samme sted er ugla under her kjøpt også.
De hvite vasene på bildet både over og under er tatt med fra hjemgården. Liker dem veldig godt :)
Ønsker deg en fin kveld :)

tirsdag 1. november 2011

Snart jul....

Jeg har sikret meg et eksemplar av adventskalenderen til Arne og Carlos. her er det 24 nye mønster på julekuler. Kommer nok til å bli noen julekuler fremover nå. har en plan om at det skal bli julegaver til enkelte også.
Jeg har også fått med meg en god del av årets juleblad :) Hva er vel bedre enn å synke ned i sofaen og drømme om alt en gjerne skulle hatt tid til å lage.....
Ønsker deg en kreativ kveld :)